NIMBOVÁ KOSMETIKA - THERA NEEM

Po tisíce let lidé hledají prostředky k upevnění svého zdraví a k vyléčení různých nemocí v přírodě, pomocí léčivých rostlin. Asi žádná jiná rostlina se více nepřiblížila definici všeléku než nimba - tropický stálezelený strom původem z Indie (lat. Melia azadirachta). Všechny části stromu mají léčivé účinky. Z tohoto důvodu naše výrobky obsahují jak listy a olej, tak i kůru, aby bylo dosaženo maximálních účinků.

Objevte sílu nimby.

Nimbová kosmetika se vyrábí z ekologicky pěstované nimby. Všechny přípravky jsou založené na přírodní, převážně bylinné bázi. V Indii, kde jsou suchá léta a pálí horké tropické slunce, se stalo tradicí užívat nimbovou kosmetiku. Nimbový olej rychle uleví suché pokožce, protože se do ní snadno vstřebává, pomáhá hojit její poškozené vrstvy a udržovat přirozenou rovnováhu. Tyto vlastnosti umožňují nimbě zmírnit tvorbu vrásek, a to tím, že pomáhají kůži udržovat její pružnost. Nimba rovněž podporuje léčbu poškození kůže způsobené ultrafialovým zářením a také prevenci předčasného stárnutí pokožky.

Vědci se domnívají, že právě díky vysokému obsahu mastných kyselin v nimbovém oleji z něj vyrobené přípravky účinně napomáhají léčbě onemocnění kůže, včetně plísňových onemocnění, lupénky a ekzémů.

Za své jedinečné a nezaměnitelné účinky vděčí nimbová kosmetika obsahu aktivních látek jako nimbin, azadirachtin, nimbidol, quercetin a nimbidin, které můžete najít jenom v přípravcích s obsahem nimbového oleje a extraktu nimbových listů a nimbové kůry.

Při nemocech dutiny ústní, jako je například parodontóza, jsou mikroorganismy, které se vyskytují v zanícených dásních, rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu, ale nejsou odolné vůči antibakteriální rostlině, jako je nimba.

Nimbový olej se v Indii tradičně používá jako lubrikant a také poměrně účinný prostředek proti nežádoucímu otěhotnění. Tyto vlastnosti, spolu s protivirovým a imunostimulačním účinkem, z něj dělají prostředek přispívající k bezpečnému a příjemnému sexu.

Ekzémy a lupénka – přesný mechanismus, jak nimba proti těmto nemocem působí, není přesně znám. Četné výzkumy však naznačují, že v jejich léčbě může pomoci stejně účinně jako přípravky obsahující steroidy (na rozdíl od nich ovšem nemá žádné negativní účinky). Navíc příznivě ovlivňuje projevy těchto chorob, jako je svědění a zarudnutí pokožky. Doporučujeme používat nimbové mýdlo či šampon v kombinaci s pleťovým krémem a tělovým mlékem. Účinné je také potírání pokožky nimbovým olejem a koupele ve vodě s přídavkem alkoholového extraktu z nimbových listů.

Nimba a zubní hygiena
Nimba rovněž pomáhá ničit nejen bakterie způsobující zubní kaz, ale dokonce i ty, jež mají za následek zánět dásní a zubního lůžka a jsou rezistentní vůči penicilinu i tetracyklinu. Používání nimbové zubní pasty a zubního prášku je zároveň účinnou součástí prevence zubního kazu, krvácivosti dásní, paradontózy a zápachu z úst.

Nimba v péči o pleť
Nimbové výtažky se díky svým schopnostem podporovat hydrataci pleti a omezovat tvorbu vrásek po celém světě využívají jako účinná součást kosmetických přípravků. Díky svým antivirovým, antibakteriálním a protiplísňovým účinkům navíc výrazně přispívají k léčbě řady kožních onemocnění.

Opary a bradavice – nimba výrazně pomáhá ničit viry, včetně těch, které způsobují tato dvě onemocnění. Doporučeným způsobem léčby je potírání alkoholovým extraktem z nimbových listů.

Akné – látky obsažené v nimbě přispívají k ničení bakterií, které akné způsobují. Navíc účinně podporují nápravu poškození struktury pokožky. Vhodné je používání nimbového extraktu, krému a mýdla.

Lupy – také ony jsou způsobeny bakteriemi, které nimba pomáhá ničit. Doporučujeme používání nimbového šamponu a kondicionéru.

Plísňová onemocnění – pomoc při ničení většiny druhů plísní je dalším z příznivých účinků nimby. Doporučujeme potírání postižených míst nimbovým extraktem.

Poruchy pigmentace – výtažky z nimby rovněž podporují léčbu vitiliga a také pomáhají redukovat tzv. stařecké skvrny. Zde nejlépe působí aplikace bělícího nimbového krému.

Poranění kůže – nimba podporuje tvorbu kolagenních vláken a tím příznivě ovlivňuje hojení ran a pomáhá zmírnit tvorbu jizev. Na drobná poranění je proto vhodné ihned aplikovat nimbový extrakt, který má zároveň i desinfekční účinky.

Repelentní účinky
Nimba, konkrétně nimbový olej, má například výrazné repelentní účinky, které m.j. potvrdila i studie Texas A&M University. Efektivně odpuzuje nejen veškerý bodavý hmyz (včetně komárů rodu Anopheles přenášejících malárii), ale i klíšťata a pouštní blechy, a to až po dobu 12 hodin od aplikace. Na rozdíl od syntetických repelentů navíc neobsahuje potenciálně nebezpečné N,N-diethyl-m-toluamidy, zvané DEET, a proto je vhodný i pro děti včetně kojenců i na poraněnou a ekzematickou pokožku.

Nimbové produkty nejvyšší kvality

Nimbová kosmetika  z naší nabídky obsahuje extrakty ze všech částí nimbových stromů, které jsou, stejně jako ostatní použité rostlinné přísady, pěstovány přísně ekologicky. Tím je zaručena její vysoká účinnost a výborná snášenlivost pro všechny typy pokožky. Žádný z přípravků navíc není testován na zvířatech.

Zdroj:  http://www.nastrojezdravi.cz/nimbova-leciva-kosmetika/

Online prodej: Nimbová kosmetika

Napsáno 27.12.2010
» seznam článků


Copyright 2010. Mapa webu | XHTML | CSS